
Bağ-Kur dondurma işlemi ne zaman çıkarılacağı henüz belirlenmedi. Birçok kişi bu konunun duyurulmasını bekliyor.
İlgili Kurumların yapacağız duyuru ile Bağ-kur dondurma ile ilgili tarihin belli olmasının ardından resmi gazetede yayınlandıktan sonra Bağ-Kur Dondurma (Sildirme) işlemi Nasıl Yapılır konusunda bilgilendirme yapacağız.
Bağkur Dondurma Nedir?
Başvurular alınmaya başladığında 6552 sayılı Kanun’a uygun olaran 12 ay üzeri prim borcu bulunan kişiler bu haktan yararlanabilecek.
Bağkur Dondurmadan Kimler Yararlanabilir?
12 aydan daha çok prim borcu olan esnaflar,
şirket ortağı bulunan Bağ-Kur’lular
Asıl mesleği çiftçilik olan Bağ-Kur’lu kişiler, Bağ-Kur dondurma işleminden faydalanma hakkına sahiptir.
Bağ-Kur Borç Sildirmek için Ne Yapmak Gerekir?
Bağ-Kur borç sildirmek için başvurduğunuzda, borcu peşin ödemeniz halinde borcun faizi ve zammı silinmektedir.
Bağ-Kur prim borcu için 18 taksit imkanı bulunmaktadır ve her taksit 2 ayda bir tahsil edilmektedir. Dondurulmuş borçlar da tekrar yapılandırılabilir.

Bağ-Kur Dondurma (Sildirme) Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Bağ-Kur prim borcu dondurma ve sildirme gibi işlemlerin başvurularında birtakım belgeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bu belgelerin eksik olması durumunda başvuru talebiniz de olumsuz olarak değerlendirilebilir ya da başvuru süreciniz sekteye uğrayabilir. Bu da vatandaşların yararına olmamaktadır. Dolayısıyla gerekli belgelerin başvuru sürecinde hazırda bulundurulması ve söz konusu olan bu belgelerin de doğru bilgiler içermesi başvurunun akıbeti açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca bazı durumlarda posta aracılığıyla Bağ-Kur borç sildirme işlemine başvuru yapılabilir. Bu hususta önemli olan Bağ-Kur dondurma (sildirme) işlemleri için resmî bir tarih ve başvuruya dair detaylı bilgilerin açıklanmasını beklemek gereklidir.
Bağ-Kur Borç Sildirme İşlemleri İçin Gerekli Belgeler
Başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurularak başvuru sürecini olumsuz etkilemesinin önnde geçilmelidir. Eğer dondurulmamış ve belli bir süre ödenmemiş Bağ-Kur prim borçları için yapılandırma işlemlerinde eksiksiz doldurulmuş yapılandırma formu ile birlikte T.C. kimlik kartınızın yanınızda bulundurulması yeterlidir.
İhya yapılandırma işlemi yapacak olan vatandaşlar için başvuru dosyasına ek olarak 2926 sigortalılık belgesi de yerleştirilmelidir. Bu kişilerin esnaf ya da şirket ortağı olmaları halinde bu başvuru dosyasına 1479 sigortalılık belgesi de eklenmelidir.
Başvuru dosyası için bu belgeleri hazırlamanız Bağ-Kur sildirme işlemini daha kolaylaştıracaktır.
Bir yanıt bırakın